داشتن خواب کافی برای سلامتی اهمیت دارد، اما یک مطالعه جدید نشان میدهد نه تنها مدت خواب شما بلکه نوع خواب شما نیز ممکن است حائز اهمیت باشد.
به گزارش همشهری آنلاین، پژوهشگران وضعیت بیش از ۹۵ هزار بزرگسال را که به مدت هفت شبانهروز از پایشگرهای مچی استفاده میکردند، زیر نظر گرفتند تا مراحل مختلف خواب شامل خواب REM (خواب با حرکت سریع چشم)، خواب عمیق و خواب سبک را اندازهگیری کنند.
آنها طی نه سالِ بعد، سوابق پزشکی این افراد را برای یافتن ارتباط احتمالی با بیش از ۱۰۰۰ بیماری مختلف بررسی کردند.
نتایج نشان داد که میزان بیشترِ خواب REM با کاهش خطر ابتلا به ۸۳ بیماری، از جمله نارسایی قلبی، زوال عقل (دمانس)، پارکینسون، آلزایمر و اماس (MS) مرتبط است.
خواب عمیقِ بیشتر نیز با کاهش خطر ابتلا به هفت عارضه، از جمله دیابت نوع ۲، افسردگی اساسی و آپنه خواب (وقفه تنفسی در خواب) همراه بود.
خواب REM مرحلهای است که بیشترین رویاها در آن رخ میدهد، در حالی که خواب عمیق، بازسازیکنندهترین مرحله خواب محسوب میشود.
این یافتهها همچنین بر اهمیت داشتن شش تا هشت ساعت خواب در شب تأکید دارند. افرادی که این میزان خواب را داشتند، کمترین احتمال ابتلا به ۶۹ نوع بیماری را نشان دادند؛ در مقابل، کسانی که کمتر از پنج ساعت میخوابیدند، بیشترین احتمال ابتلا به ۳۷ نوع بیماری را داشتند.
این یک مطالعه مشاهدهای بود؛ بنابراین نمیتواند ثابت کند که الگوهای خواب باعث بیماری میشوند، بلکه تنها نشان میدهد که میان آنها ارتباطی وجود دارد. برای درک علت این موضوع، به تحقیقات بیشتری نیاز است.
کد خبر 1070383 منبع: همشهری آنلاین
-
تفاوت آنفلوآنزای معده با مسمومیت غذایی
-
ارتباط خواب و حرکات سریع چشم با کاهش خطر ابتلا به ۸۳ بیماری
-
محسن نامجو: به کنسرت من بیایید با اردنگی پرتتان میکنم بیرون | هیچ براندازی حق ندارد وارد سالن شود | اینجا بهشت است همه برگردید
-
به ما اجازه ندادند وگرنه من و محسن تنابنده برای ادامه پایتخت قصه زیاد داریم
-
ایران خودرو قیمت چهار محصول را از ۷۸۰ میلیون تا ۱/۲ میلیارد تومان افزایش داد
-
ویتکاف: مذاکره با ایرانیها موفق بود | ترامپ: با شتاب زیادی سمت توافق میرویم
-
اولتیماتوم پزشکیان: در منطقه ما هیچکس به تنهایی امنیت نخواهد داشت | ما هیچ تجاوزی را بدون پاسخ نمیگذاریم
-
مادر بهاره رهنما: من انحنای ستون فقرات دارم و فقط یک دلیل برای بازی در سریال مهران مدیری داشتم
-
دنیا مهارت خلبان هواپیمای حامل پزشکیان را تحسین کرد | لحظه فرود هواپیمای حامل رئیس جمهور ایران در فرودگاه جان اف کندی آمریکا را ببینید
-
فوری | فرمانده قرارگاه عملیاتی شهید سجاد سراوان به شهادت رسید
-
دنیا مهارت خلبان هواپیمای حامل پزشکیان را تحسین کرد | لحظه فرود هواپیمای حامل رئیس جمهور ایران در فرودگاه جان اف کندی آمریکا را ببینید
-
فوری| بامداد امروز صورت گرفت؛ موافقت آمریکا و چین با توافق تمدید ۲ ماهه آتشبس
-
عکسهایی که پزشکیان در سازمان ملل به مقامات کشورها نشان داد | ببینید
-
اولتیماتوم پزشکیان: در منطقه ما هیچکس به تنهایی امنیت نخواهد داشت | ما هیچ تجاوزی را بدون پاسخ نمیگذاریم
-
جلسه مهم ۳ مقام عالی کشور برای مذاکره با آمریکا؛ روایت محسن رضایی از جلسه مهم
-
زندگینامه: سیروس ابراهیمزاده (۱۳۱۶-۱۴۰۵)
-
لحظه تشویق پزشکیان توسط حاضرین بعد از پایان سخنرانی + فیلم کامل سخنرانی در سازمان ملل
-
واکنش جالب شی جین پینگ به تلاش ترامپ برای قدرتنمایی + فیلم | لحظه عبور یک بمبافکن B-1 و حرکت عجیب ترامپ
-
ویدئو لحظه زیرگرفتن پسر مقام عالیرتبه اسرائیلی؛ ببینید | اولین واکنش حماس | آخرین وضعیت این صهیونیست از این عملیات استشهادی
-
چگونه رویاهای شما میتوانند نشانه آلزایمر باشند
-
خواب ۴ مرحلهای با بدن چه میکند؟